El consell d’administració de La Farga Gestió d’Equipaments, l’empresa pública de la que depenen els mitjans locals de L’Hospitalet del Llobregat, va decidir que només es cobriran els actes electorals dels quatre partits que tenen representació al consistori: PSC, PP, CiU i ICV-EUiA.

A L’Hospitalet es presenten a les eleccions fins a 14 forces polítiques, i la decisió del consell, amb majoria absoluta dels socialistes, deixa fora de la cobertura partits amb representació al Parlament com ERC, Solidaritat Catalana per la Independència i Ciutadans, que s’hi ha mostrat en contra.

Mentre Esquerra ha titllat l’acord de “sectari”, C’s ha assegurat que era “propi de règims feixistes. Ambdues formacions ja han recorregut la decisió a la Junta Electoral.

Per la seva part, els treballadors del Diari L’H, Ràdio L’Hospitalet, Televisió L’Hospitalet i Digital-h ja s’havien mostrat en contra dels blocs electorals. Per visualitzar la seva oposició, les peces electorals no van signades, als espais informatius es llegeix un comunicat on mostren la seva postura, i el web recull una informació elaborada pels periodistes on s’explica la postura.

Tot i que les peces no tenen un minutatge pautat diari, al final de la campanya el temps dedicat a cada partit amb representació municipal ha de ser igual al percentatge de vots obtinguts a les municipals del 2007. Segons es queixen els treballadors, a cada informatiu els blocs atorguen un 60% del temps al PSC.

Fonts: ACN / Sindicat de Periodistes