L’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC) ha denunciat que l’Associació de Gestió de Drets Intel·lectuals (AGEDI) i l’Associació d’Artistes, Intèrprets i Executants (AIE) han ideat una “estratègia” per “compensar” la davallada en els seus ingressos incrementant entre el 70 i el 200% de les tarifes connexes de drets d’autor (que afecten la música que emeten les emissores).

Per fer front a les intencions d’AGEDI i AIE, les ràdios uniran forces amb televisions i premsa escrita (a les quals també afecta aquesta pujada), amb l’objectiu que les tarifes s’ajustin “a la realitat dels temps”. Així ho ha anunciat aquest dimecres el secretari general de l’AERC, Alfonso Ruiz de Asín, qui ha qualificat les peticions de les entitats gestores de “quantitats exorbitants” i “absolutament inacceptables” que les ràdios “no estan en condicions de pagar”.

D’aquesta manera, s’ha posat en marxa una comissió que ha de servir per unificar postures i arribar a acords amb les entitats gestores per no haver de recórrer als jutjats. El portaveu de l’AERC ha argumentat per arribar a una entesa que “no es pot concebre la ràdio sense la música i a la inversa”.