Les informacions del diari El País tornen a estar signades pels seus professionals, però només per no dificultar encara més les negociacions de l’ERO entre sindicats i empresa, segons explica el comitè d’empresa a PRNotícias. En una assemblea celebrada aquest dimecres, els treballadors van decidir limitar la vaga de firmes als propers 18 i 19 d’octubre, quan també es realitzaran aturades parcials.

La decisió arriba després que el conseller delegat d’El País, José Luis Sainz, enviés una carta al comitè avisant que la retirada de firmes és “una acció concertada de caràcter col·lectiu que altera el normal funcionament de l’activitat productiva i la qualitat del producte”, el qual és un “incompliment contractual”, segons publica el diari de Prisa.

Amb tot, en l’assemblea els treballadors també van aprovar exigir la dimissió del director d’El País, Javier Moreno. El comitè argumenta que Moreno va “amenaçar greument” diversos periodistes perquè signessin els seus articles, tant directament com a través de subdirectors i redactors en cap, seguint ordres del president de Prisa, Juan Luis Cebrián, segons els sindicats.

La plantilla assegura que l’actuació del director ha provocat un “divorci irreversible” amb la redacció, motiu pel qual considera que Moreno ha quedat “inhabilitat” per exercir el seu càrrec i li exigeix que presenti la seva dimissió “immediatament”.