L’Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) ha convocat una manifestació per aquest divendres, a les 18 h, davant l’Ajuntament de Granollers, per protestar contra les retallades.

L’acció de protesta, sota el lema Sense informació plural no hi ha democràcia, es produirà una setmana després del tancament del setmanari Revista del Vallès, de gairebé 73 anys d’història. Per a l’APC-VO, el seu és “un final tràgic precedit per un degoteig agònic d’acomiadaments i rebaixes salarials”.

Efectes “demolidors” als mitjans locals

“A escala nacional i estatal, tant mitjans públics com privats estan aplicant severes retallades de plantilla, però és a nivell local on el corró de la crisi passa amb efectes demolidors, ja que les estructures de les empreses periodístiques són més febles”, assegura l’associació. “Cada vegada que la nostra societat perd un mitjà de comunicació, perd un espai de reflexió i llibertat”, alerta.

L’APC-VO apel·la a “l’autoestima” dels periodistes i a la “responsabilitat” de les administracions públiques i els empresaris dels mitjans, en un moment de “transició” de la professió on els nous models, adverteix, “no asseguren la pervivència econòmica i professional del periodisme com a principal garantia d’una informació plural i de qualitat”.

L’Associació afirma que les conseqüències de les retallades “són tan sagnants en àmbits sensibles com la sanitat i l’educació, que a pocs els estranya que el sector de la comunicació, amb una afectació menys directa sobre la vida dels ciutadans, necessiti respiració assistida”. Per a l’APC-VO, aquest raonament té “efectes letals”, ja que “sembla legitimar la contundència de les retallades en els mitjans i deixa en un segon pla del debat si són injustes o arbitràries”.