La junta de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha atorgat el Premi Micro Daurat a Amparo Moreno i Sardà per la seva llarga trajectòria en el món del periodisme i la docència.

El guardó es va crear l’any passat en el marc dels Premis Micro per distingir, reconèixer i agrair la dedicació al món de la comunicació per part d’alguns dels professionals del territori. El primer guardonat va ser Joan Nadal Canalda.

Amparo Moreno va iniciar-se en la premsa escrita als anys 70 i des de llavors ha treballat a diferents mitjans, entre els quals El Noticiero Universal, El Correo Catalán, Diario de Barcelona, Tele/eXpres, el setmanari Destino, El Periódico de Catalunya i TV3. Va combinar la tasca periodística amb la docència des de 1975 en incorporar-se a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual va estar vinculada fins al passat mes de setembre, quan es va jubilar, i de la qual és catedràtica emèrita. Membre del Col·legi de Periodistes des de 1974, Moreno va formar part de la junta com a presidenta de la Demarcació de les Terres de l’Ebre de 2006 a 2014.

El lliurament dels Premis Micro 2019 tindrà lloc a la primavera. A més, s’atorgarà el Micro Obert a Albert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre (per facilitar la tasca dels professionals de la informació), i el Micro Tancat a Meritxel Roigé, alcaldessa de Tortosa (per dificultar-la).