La junta de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit premiar Joan Launes i Villagrasa amb el Micro Daurat de 2021. D’aquesta manera, es vol reconèixer la llarga trajectòria del periodista a Ràdio Móra d’Ebre i el seu lligam amb el món de la comunicació.

Per altra banda, els col·legiats ebrencs han concedit el Micro Obert a Miquel Piñol, representant d’Unió de Pagesos (per facilitar la tasca dels professionals de la informació), i el Micro Tancat a l’ANAV – Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (per dificultar-la).

L’acte de lliurament dels Premis Micro 2021 es realitzarà les pròximes setmanes a la seu del CPC a Tortosa.

Trajectòria de Launes

Joan Launes Va iniciar la seva tasca periodística als anys 70 a Ràdio Móra d’Ebre com a locutor, i posteriorment va ser redactor dels serveis informatius i va conduir un programa d’entrevistes, reportatges i debats d’actualitat.

Amb la incorporació de l’emissora a la Cadena SER, el 1983, va ser cap dels serveis informatius, i quatre anys més tard va ser nomenat delegat de Ràdio Móra d’Ebre-SER, càrrec que va exercir fins a finals de 1992.

Durant els darrers anys, ha mantingut periòdicament col·laboracions amb Ràdio Móra d’Ebre-SER amb programes d’entrevistes i reportatges. També ha estat corresponsal de diferents mitjans de comunicació, tant en premsa escrita com televisió, entre ells Catalunya SUD, Diari de Tarragona i TV3.

Actualment, Launes és president de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre, revista de la qual n’és director, i vicepresident de l’Associació de Ràdio Móra d’Ebre.