L’Auditori de Girona va acollir aquest dijous al vespre el lliurament de la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, atorgats per la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i per la Diputació de Girona. Enguany s’havien presentat un total de 73 treballs, la xifra més baixa en els cinc anys d’història.

Enguany, el premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita ha estat per a la sèrie de vuit reportatges Quan l’edat és un plus, de Bàrbara Julbe, publicats a La Vanguardia. El jurat ha destacat “l’interessant feina de documentació” de la periodista en uns reportatges “redactats amb gràcia i ritme” i amb un fil conductor ben estructurat”. El veredicte també remarca que els articles donen visibilitat a un segment d’edat “poc present” en els mitjans.

En l’a modalitat de fotoperiodisme s’ha premiat la sèrie XaropClown, d’Aniol Resclosa, publica al Dominical del Diari de Girona. El jurat ha valorat la capacitat de l’autor per fer de cada imatge “una història diferent de les moltes que es poden viure en un hospital” i el fet de “representar una història positiva i colorista a través d’imatges carregades de sensibilitat”.

El Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio en aquesta edició ha estat per a la cobertura realitzada per Ràdio Olot del judici de La Caritat d’Olot (atorgat directament en ser l’única candidatura presentada). El jurat en destaca l’enfocament la quantitat de testimonis posats en antena i el “servei de projecció local” que representa aquest relat cronològic.

En la categoria de televisió, s’ha premiat el reportatge La Fageda, una empresa social que funciona, dirigit per Miquel Peralta i emès al programa de La 2 de TVE Tinc una idea. El veredicte destaca que es tracta d’un treball que “explica en positiu la responsabilitat social d’una empresa local i dóna veu als treballadors i les seves famílies”. El jurat també destaca “l’innovador” grafisme del reportatge, proper al de les xarxes socials.

Quant al premi a la millor informació digital, el guardó ha estat per a Dani Chicano, per “la qualitat i el contingut” de Proscenium, la nova revista digital interactiva per a iPad dedicada a les arts escèniques.

Per la seva part, la revista L’Arjau, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha guanyat el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional. El veredicte destaca que es tracta d’una “excel·lent publicació, amb molt bon disseny, amb continguts interessants i ben exposats, que connecta molt amb la població”.

Finalment, el jurat ha guardonat com a millor projecte sobre comunicació la revista Girones, la ciutat i la seva gent, de l’Editorial Gavarres (l’únic que s’havia presentat) per ser un projecte “molt coherent, molt professional, ben estructurat i amb una gran experiència editorial al darrere”.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram