L’Associació de la Premsa de Madrid (APM) va lliurar aquest dimecres la 75a edició dels seus guardons. Enguany, l’entitat ha premiat Jordi Évole com a millor periodista de 2013. El jurat ha distingit el director i presentador de Salvados per “apropar al ciutadà els grans temes que en aquests temps de crisi més preocupen”, i per haver aconseguit “ser un referent periodístic del que es parla, s’opina, s’analitza, es critica i s’elogia, ja que els seus enfocaments dels problemes no deixen indiferent ningú”.

En recollir el guardó, Évole va dir no considerar-se el periodista més destacat, ja que al seu parer ho són els que lluiten per exercir la professió “amb compromís, llibertat, independència i lluitant per recuperar la credibilitat que, en molts casos, hem perdut amb els ciutadans”.

Jordi Évole va dedicar el premi a tots aquells periodistes que han patit un ERO, als que es senten pressionats pel poder a l’hora d’informar i als que no han tirat la tovallola davant la crisi i han impulsat nous mitjans i han apostat per l’ autoocupació i els nous formats.

Enguany, el Premi APM d’Honor ha estat per a Victoria Prego, directora adjunta d’El Mundo, per “ser una referència indiscutible del periodisme espanyol de qualitat, compromís i solvència, exercit durant una carrera que abasta tots els mitjans: premsa, ràdio i televisió”.

A més, s’ha atorgat el guardó al periodista jove del 2013 a Francisco Carrión, corresponsal freelance a Egipte d’El Mundo, i el premi al periodista especialitzat en Madrid a Felipe Serrano, de la secció local de la Cadena SER. Finalment, el jurat ha distingit amb una menció especial l’agència Efe pel seu 75è aniversari.