El jurat ja ha avaluat els 99 treballs que s’han presentat a la segona edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola i ha escollit tres finalistes de cadascuna de les sis categories. Els guanyadors d’aquests guardons, instituïts per la Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya, no es coneixeran fins aquest divendres, durant l’acte de lliurament que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa en línia, el jurat ha triat la sèrie de set articles publicats a La Vanguardia El accidente de la Costa Brava, de Josep Playà; el suplement especial Vicens Vives: Cent anys, del Diari de Girona, i el recull d’articles sobre el procés de fusió-absorció de Caixa Girona publicat a El Punt.

Els programes Cinc minuts més, de Ràdio Olot; La taverna de la Rambla, d’Onda Rambla Girona, i Esfera pública, de Catalunya Ràdio, són els tres finalistes del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia.

En la categoria de fotografia, el jurat ha escollit com a finalistes les fotos El recanvi, de Joan Castro; La neu talla les comunicacions per carretera, de Jordi Velasco, i la sèrie Esquarterador, d’Eddy Kelele.

Pel que fa al premi a la millor iniciativa de comunicació institucional, els finalistes elegits pel jurat són el web de l’Ajuntament de Figueres; la revista Engega!, de la Universitat de Girona, i la revista cultural L’Arjau, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El jurat proclamarà els guanyadors en les categories de televisió i de projecte sobre comunicació el mateix dia de la cerimònia.

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.