Imatge de ‘Primera línia’ de TV3.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha lliurat la 25a edició del Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació. El jurat ha distingit el programa Primera línia, realitzat per TV3 durant el confinament (en la categoria de producció televisiva); el reportatge Suïcidi, el gran tabú, emès a El suplement de Catalunya Ràdio (producció radiofònica), i la sèrie d’articles Cròniques en quarantena, de Marc Serena, publicades al diari Regió7 (premsa).

Finalment, el premi a treballs d’internet en aquesta edició s’ha atorgat a la iniciativa #ACasadeBlau d’Aprenem, associació per a la inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

El lliurament dels guardons s’ha fet telemàticament aquest dimarts. El conseller Chakir el Homrani ha agraït “la tasca, l’esforç i la voluntat de fer periodisme amb valors, per la valentia i l’honestedat de fer un periodisme que explica el punt de vista i que explica que la societat és diversa”.

Els Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació reconeixen els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social. Cadascuna de les categories està dotada amb 1.500 euros.