La 23a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya va acollir dimecres al vespre el lliurament dels Premis de Comunicació Local 2022, que reconeixen els mitjans i els professionals en l’àmbit de l’audiovisual de proximitat.

Palmarès

Mitjans

  • Televisió: Vallès Oriental Televisió, per “l’esforç realitzat en els últims temps per complir amb l’objectiu de servei públic i seguir esdeveniments de tota mena sense baixar el nivell de qualitat del conjunt de programes de la seva graella”.
  • Ràdio: El Prat Ràdio, per “la tasca duta a terme en els darrers anys en la producció de continguts diversos tractats de manera variada i assolint un gran nivell”.
  • Digital: La Veïnal, per “la qualitat de producció i per fer una aposta clara per fomentar la participació dels veïns l’elaboració dels continguts”.

Continguts audiovisuals

  • Vídeo: 1881 La gesta del ferrocarril (Canal Blau), “un programa de gran qualitat, produït amb una vocació de gran format documental i d’excel·lent factura fílmica”.
  • Àudio: 4 vides (Ràdio Igualada), “un programa que ha aconseguit crear a partir del so un format atractiu i multimèdia i que constitueix un exemple d’aprofitament de tots els recursos expressius per donar veu a personatges propers”.
  • Multimèdia: Diari d’un comboi de rescat (Ràdio Capital de l’Empordà), per “esdevenir un programa on, aprofitant tots els recursos de les xarxes socials s’informa d’un fet tan sensible com la guerra d’Ucraïna”.

Professional

  • Lluïsa Bartomeu, de Canal Terres de l’Ebre, per “la seva dedicació i constància en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre”.

Les tres modalitats de la categoria de mitjans estan dotades amb 2.000 euros cadascuna, i la resta amb 1.500.

En aquesta edició, en total s’han presentat als guardons 111 projectes, superant els 104 de l’anterior edició i els 93 de 2020, quan la Xarxa Audiovisual Local va recuperar els guardons.

El jurat dels premis està presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, i format per Montse Abad, productora de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director de continguts informatius de RTVE, i Alba Tosquella, directora de comunicació i màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.