El Consell Comarcal del Garraf va lliurar el passat dissabte la 23a edició dels Premis Eugeni Molero de Periodisme en un acte a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Enguany, en la categoria de periodisme escrit s’ha guardonat Antoni Sella pel reportatge Sitges, 1642. Els galions perduts de la guerra dels Segadors, publicat a la revista Sàpiens. El jurat valora molt positivament aquest treball per “la seva qualitat i l’impacte de la temàtica, poc coneguda i molt ben explicada”, així com per “la minuciosa recerca entorn uns fets històrics desconeguts per bona part de la població de la comarca”.

Per la seva part, el premi de periodisme audiovisual s’ha atorgat a Pau Ramon i José Manuel Garcia pel treball Història de les eleccions municipals a Cubelles, emès a Ràdio Cubelles. El jurat ha distingit aquest recull de programes perquè “mostra un profund treball de recerca a l’arxiu local i es converteix en una important hemeroteca per a la història local, recuperant tant documents antics com recollint fonts orals actuals, i permet conèixer i comprendre l’evolució del municipi durant els últims 40 anys, especialment a nivell polític però també social”.

Finalment, en aquesta edició s’ha concedit la primera beca de fotoperiodisme al projecte Vivint darrera de la mascareta, presentat per Xavier Prat. En aquest cas, el jurat ha valorat la proposta perquè “l’ús de la mascareta ha transformat el dia a dia de tota la societat i és de cabdal importància immortalitzar-ho per preservar la memòria col·lectiva”. El projecte es desenvoluparà durant els propers sis mesos.

Els Premis Eugeni Molero compten amb la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf. Enguany el jurat estava integrat per Gemma Sánchez, Carles Castro, Jordi Lleó i Laura Marín.

Durant l’acte també es van lliurar els Premis Albert Virella i Bloda d’Investigació Comarcal. En la modalitat d’adults enguany s’ha guardonat Mireia Almirall i Llambrich pel treball Condicionants de l’activitat femenina a les fabriques tèxtils a mitjans del segle XIX. Una aproximació al cens del 1860 de Vilanova i la Geltrú. I en la modalitat d’estudiants de batxillerat s’ha distingit Sònia González, de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, pel treball L’autonomia energètica de Sitges, amb tutoria de Pedro Antonio Soto.

En aquesta edició dels premis s’havien presentat 30 treballs, 24 en la modalitat de periodisme i 6 en la d’investigació.

Tots els guardons estan dotats amb 2.000 euros, excepte el premi d’investigació per a estudiants de batxillerat, dotat amb 1.000 euros (600 per a l’alumne i 400 per al centre educatiu).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram