El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació, amb el qual s’elimina la modalitat de Telecomunicacions. L’Executiu argumenta que l’experiència ha demostrat que els mitjans i les telecomunicacions, malgrat les “innegables connexions”, són “dues realitats molt diferenciades” per ser encabides en una mateixa convocatòria de premis.

A més, el Govern afegeix que, des de la seva creació el 1999, els guardons han distingit “de forma gairebé sistemàtica” els continguts i els seus creadors, fent palès que el Premi Nacional de Telecomunicacions “hi tenia un difícil encaix”.

A banda, el decret modifica la denominació del Premi Nacional d’Internet, que a partir de la propera convocatòria rebrà el nom de Premi Nacional de Mitjans d’arrel digital. Per al Govern, d’aquesta manera “queda molt més clar” que el seu objecte no fa referència a les iniciatives empresarials, sinó als mèdia que utilitzen la xarxa com a mitjà de difusió.

Sis categories

Així, doncs, en la propera edició dels guardons (que el 2012 no es van celebrar), les categories seran les següents: Radiodifusió, Televisió, Premsa, Mitjans d’arrel digital, Publicitat i Comunicació de proximitat.

Els guardons es van crear el 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. El 2000 es va introduir la modalitat d’internet, i el 2008 s’hi van afegir les categories de Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram