L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha fet públics els quatre guardons nominals que atorgarà en la 26a edició dels Premis Zapping, que tindrà lloc el 22 de juny en una gala a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona.

Enguany l’entitat ha concedit el Premi Especial a Televisió de Catalunya per ser “altaveu de la integració i la diversitat cultural” a través de programes com Bàlsam i Per què volen els avions?, dos formats dels quals destaca “la qualitat, els continguts plurals i el to vitalista”.

Per altra banda, ha atorgat el Premi Valors a RTVE per l’espai Aprendemos en Clan, del canal infantil, del qual destaca que apropa a les famílies i la comunitat educativa els continguts del currículum oficial “de manera rigorosa, distesa i amb un marcat caràcter de servei públic”.

El Premi dels Grups d’Anàlisi de Programes ha distingit Movistar+ per les sèries La línea invisible, Antidisturbios i La Unidad, les quals “reflecteixen una gran feina de documentació i conformen propostes d’acció amb relats consistents i bones interpretacions”.

Finalment, el Premi al millor contingut online positiu per a menors (SIC-Spain) ha estat per a unicoos, plataforma que ofereix continguts en línia de les matèries d’educació secundària i batxillerat en un projecte que “conjumina qualitat, divulgació i promoció de l’adquisició de competències”.

Nominacions TV locals

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya també ha donat a conèixer els tres finalistes en la categoria de millor programa de televisió local: l’Especial Campionat de Catalunya de ciclisme Sub-23 i elit, del Canal SET; Activa’t a casa, de Lleida TV, i Va passar aquí, de betevé. El guanyador es donarà a conèixer en la gala del 22 de juny amb les altres categories.

Aquesta modalitat compta amb un funcionament diferent de la resta i els finalistes no es decideixen per votació popular. En aquest cas, les cadenes locals d’àmbit català poden presentar fins a un màxim de tres produccions diferents, les quals són directament valorades per un jurat especialitzat i la junta directiva de l’Associació, que n’escullen les finalistes.