L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha fet públics els quatre guardons nominals que atorgarà en la 25a edició dels Premis Zapping, que tindrà lloc el 26 de març en una gala al Teatre Nacional de Catalunya.

Enguany l’entitat ha concedit el Premi Especial a TVE per l’emissió de dos formats familiars la nit dels dissabtes: Prodigios i Vaya crack, una “aposta per la promoció de l’esforç, la cultura i la televisió de qualitat”.

Per altra banda, ha atorgat el Premi Valors al concurs d’oratòria El got d’aigua, de TV3, per “fomentar l’esperit crític i la tolerància vers diferents formes d’entendre la vida i la societat, en un espai de debat i reflexió on els joves són els protagonistes”.

El Premi dels Grups d’Anàlisi de Programes ha distingit la sèrie Justo antes de Cristo, de Movistar+ i La Terraza Films, de la qual destaca que és “una comèdia que equilibra humor, ironia i enginy amb guions intel·ligents, grans interpretacions i una ambientació original”.

Finalment, el Premi al millor contingut online positiu per a menors (SIC-Spain) ha estat per al videojoc didàctic Happy 8-12 / 12-16, ideat per la Universitat de Lleida i desenvolupat per Kaneda Games, per “ajudar en la resolució assertiva de conflictes i la prevenció de l’assetjament escolar a través de l’educació emocional”.

Nominacions TV locals

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya també ha donat a conèixer els tres finalistes en la categoria de millor programa de televisió local: Cuina x sorpresa, de Canal taronja – Fundació Ibada; L’Estret de Magallanes, de Canal Terres de l’Ebre, i Les molèsties, de betevé. Com en la resta de categories, el guanyador es donarà a conèixer en la gala del 26 de març.

Aquesta modalitat compta amb un funcionament diferent de la resta i els finalistes no es decideixen per votació popular. En aquest cas, les cadenes locals d’àmbit català poden presentar fins a un màxim de tres produccions diferents, les quals són directament valorades per un jurat especialitzat i la junta directiva de l’Associació, que n’escullen les finalistes.