La periodista Paloma del Río de RTVE ha estat premiada en la categoria de comunicació dels Premis de la Dona a l’Esport, en la primera edició d’aquests guardons organitzats pel diari Sport i la revista Woman. Del Río ha estat distingida en reconeixement per incentivar la difusió de l’esport femení i ser “una de les periodistes que van obrir camí a les dones al periodisme esportiu d’alt nivell”.

Els Premis de la Dona a l’Esport es van lliurar dilluns a la nit en una gala a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Del Río va recollir el guardó de mans del director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis, i el director general de revistes de Prensa Ibérica, Óscar Voltas.

“Ara estic recollint molts anys de treball, molta dedicació a l’esport minoritari, a l’esport femení, jo soc molt pesada i segueixo, no només durant els Jocs Olímpics, també en el període de després, quan ningú se’n recorda de les esportistes”, va assenyalar la periodista. “Em sembla profundament injust que no tractem a les esportistes com es mereixen. Tenim una cadena que ens permet tenir 24 hores al dia esport i 24 hores al dia d’exposició”, va reblar Paloma del Río.

Per la seva part, Oriol Nolis va remarcar l’aposta de RTVE per l’esport femení: “Ho fem al Teledeporte, ho anem fent cada vegada més als Telediarios i sobretot als Jocs Olímpics, on molta gent s’ha enganxat a les nostres retransmissions. És una feina que hem de fer com a servei públic, però que té una gran resposta entre el públic”.