El consell professional de TV3 s’ha manifestat contra “els moviments apressats i nocius” de la CCMA per reduir la despesa en 39,5 milions d’euros segons contempla el pla de contenció. “La supressió preventiva de programes, dotacions, dispositius… pot acabar demostrant-se innecessària, i davant d’aquesta eventualitat, cal evitar la precipitació”, adverteix en un comunicat. “Que ningú no faci servir un moment delicat i de gran vulnerabilitat per petrificar retallades i pèrdues”, afegeix.

L’organisme també critica “l’actuació unilateral” del consell de govern de la Corporació per adoptar mesures “sense comptar amb la necessària aportació dels professionals de la casa, tot i les nombroses conseqüències que decisions d’aquest abast desencadenen”.

El consell professional de TV3 assumeix que la situació “s’ha d’encarar”, però reclama que es tingui en compte el calendari i s’ajornin les retallades “a l’espera dels moviments polítics que han de permetre negociar la cobertura del forat econòmic”. També demana a la direcció de la CCMA que posi en marxa “tota la seva capacitat d’interlocució i defensa del servei públic de comunicació”.

Tanca la corresponsalia de Llatinoamèrica

Una de les mesures previstes en el pla, el tancament d’una sèrie de corresponsalies de TV3 i Catalunya Ràdio, ja s’ha començat a executar. A finals de febrer es tancarà la corresponsalia a Buenos Aires, ocupada pel periodista Joan Biosca, a qui no se li renovarà el contracte. El comitè d’empresa ha exigit a la direcció que “aturi immediatament” el seu acomiadament.

“Rebutgem el que ja s’ha convertit en una trista rutina: tancar delegacions a l’estranger de manera gairebé automàtica, sense plantejar cap pregunta als gestors del desplegament informatiu exterior de la casa. El cost estratègic de tancar delegacions pot ser molt alt i difícil de revertir”, afirma el consell professional.