El consell professional de TV3 ha negat que a la cadena s’hagi qualificat de “puta” Inés Arrimadas, i ha exigit a Albert Rivera que rectifiqui la seva afirmació en aquest sentit. A més, reclama a la direcció que activi “els mecanismes legals de defensa de la integritat de la cadena”.

El 27 de març, durant una entrevista al programa El hormiguero d’Antena 3, el líder de Cs va assegurar que a TV3 s’havia dit “puta” a Arrimadas. “És mentida”, assenyala rotundament el consell professional. L’òrgan considera que l’afirmació de Rivera “lesiona” la televisió pública i la seva plantilla.

“Defensem el dret a la llibertat d’expressió, i la necessitat i la conveniència que els mitjans de comunicació públics estiguem sotmesos a la crítica de la ciutadania i els representants polítics. Sigui com sigui de virulenta. Sigui com sigui d’interessada. Però arribar a la mentida ens sembla una actitud deshonrosa i injustificable”, assenyala en un comunicat.

“Una mentida que, repetida mil vegades, potser algú voldrà convertir en una falsa veritat. Recollida per les càmeres d’un programa de gran audiència, la mentida pot començar la metamorfosi cap a l’engany de debò: amagar el que passa i fer creure la gent que passa el contrari del que passa”, afegeix.