El Consell d’Informatius de TVE ha denunciat una “deslleial campanya d’assetjament i desprestigi” del servei públic que presten els professionals de la informació per part “d’un petit grup d’exdirectius i exresponsables editorials”. Aquesta campanya es fonamentaria bàsicament en “mentides” sobre suposades manipulacions i censures que el CdI assegura haver comprovat que “no es corresponen amb la realitat”.

Per a l’òrgan professional es tracta d’una “reacció inapropiada i fora de lloc” per part d’antics alts càrrecs cessats, i no denúncies “serioses, contrastades i documentades” de males pràctiques dels serveis informatius de TVE.

El Consell remarca que segueix vigilant el compliment dels principis deontològics i que actualment està estudiant vuit cobertures per si haguessin els incomplert.

Sobre la renovació que s’ha produït arran de l’arribada de Rosa María Mateo com a administradora única provisional, el CdI assenyala que no hi ha trobat “cap amenaça”. És més, celebra que alguns dels responsables “d’un dels períodes més negres del periodisme a TVE” hagin estat cessats, tal i com havia reclamat en diverses ocasions.

Respectar el concurs

Per altra banda, l’òrgan professional reclama un “escrupolós respecte” al concurs públic endegat per escollir el proper consell d’administració de RTVE, especialment als partits polítics.

En aquest sentit, el Consell d’Informatius de TVE mostra la seva “profunda preocupació” per la decisió de la mesa conjunta de Congrés i Senat d’admetre tres candidatures que havien estat rebutjades pel comitè d’experts per no complir amb els requisits del concurs.

“No només es posa així en dubte el paper del comitè d’experts. També s’amenaça la culminació del procés d’una manera neta i ràpida”, lamenta el CdI. “A partir d’aquesta decisió es podrien produir maniobres dilatòries i deslegitimadores que s’utilitzarien per justificar futurs atemptats contra la independència editorial de la corporació”, adverteix.