El Consell d’Informatius de TVE ha fet pública la seva “indignació” per la “manca de respecte” del director d’informatius no diaris i d’Informe semanal, Jenaro Castro, i ha demanat formalment al consell d’administració de RTVE que el cessi.

El motiu de la demanda és la seva resposta a una petició d’informació. L’òrgan professional havia preguntat per què Informe semanal no s’havia interessat per l’aniversari del fi de la violència d’ETA. Com a resposta, Castro va etzibar: “Resulta curiós i inquietant observar que utilitzeu amb naturalitat el llenguatge de la banda terrorista ETA ‘cessament de la violència’ o ‘cessament de l’activitat armada’, per referir-se a terrorisme pur i dur que va causar més de 800 morts”.

El CdI que aquest “inadmissible insult” supera les “legítimes discrepàncies i discussions professionals”, així com “totes les desconsideracions prèvies” que el directiu els havia dedicat. “No només es tracta d’una ofensa personal a tots i cadascun dels representants professionals del CdI, sinó que és també una intolerable mostra de menyspreu a tot el que la institució representa”, afirma en un comunicat.

L’òrgan professional explica que no és el primer cop que Jenaro Castro es dirigeix al Consell d’Informatius amb “una absoluta manca de respecte”, tot recordant que el passat octubre ja se li va demanar que abandonés aquesta actitud.

El CdI afirma que aquest “nivell d’agressivitat” cap l’òrgan institucional i la seva persistència en el temps evidencien “la falta d’adequació d’aquesta persona per exercir tasques directives i de responsabilitat editorial, molt més enllà de qualsevol possible vulneració deontològica o mala pràctica professional, si és que haguessin existit”.