El Consell d’Informatius de TVE troba “inacceptable” que la cadena hagi recompensat el fins ara director del centre territorial a Andalusia, Jerónimo Fernández Pachón, “fent-lo responsable d’informacions altament sensibles”, com són les institucionals (Casa Reial inclosa) o les referides a l’anomenat corresponsal diplomàtic (l’encarregat de seguir la tasca del ministre d’Assumptes Exteriors).

El CdI remarca que, des de l’abril de 2013, havia sol·licitat en fins a deu ocasions la destitució Fernández Pachón com a director de TVE a Andalusia, la qual finalment es va produir el passat divendres. per un “sistemàtic incompliment dels criteris d’imparcialitat, proporcionalitat, rigor, neutralitat i pluralitat política” en els informatius.

Els professionals recorden que “la situació generalitzada de males pràctiques” d’aquests anys també ha “encès les alertes” del Consell Audiovisual d’Andalusia, que en varis dels seus informes i resolucions “ha comprovat fefaentment quest panorama contrari a tots els principis ètics i deontològics del periodisme”.

“Que una trajectòria professional infestada de denúncies i pràctiques professionals menyspreables sigui recompensada per la direcció dels serveis informatius, just ara, quan s’endevina en l’horitzó la possibilitat d’iniciar una regeneració professional i ètica dels SSII de TVE, només demostra que els professionals que van participar en el referèndum del 4 de novembre de 2014 sobre el nomenament de l’actual director d’informatius no es van equivocar al rebutjar-lo majoritàriament”, etziba el Consell d’Informatius. En la consulta a què es refereix, José Antonio Álvarez Gundín va rebre el 76,91% de vots en contra i només el 3,75% de favorables.