El periodista Alfons Petit; Amaranta Gibert i Anna Pascual, directora i realitzadora de ‘Pensió completa’; el fotoperiodista Eddy Kelele; Toni Iglésies, director de Sies.tv, i Josep Roca, director de Ràdio St. Joan i locutor de ‘Solituds’ (Foto: Susana Farrerós / CPC-Girona).

El passat divendres a la nit, l’Auditori Palau de Congressos de Girona va acollir el lliurament de la tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, atorgats per la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i per la Diputació de Girona.

Enguany, el premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita ha estat per a la sèrie de 18 reportatges Gironins al món, d’Alfons Petit, publicats al Dominical del Diari de Girona. El jurat destaca “la constància, continuïtat i qualitat” d’un projecte que permet als lectors apropar-se a “les vivències d’aquells gironins que viuen fora” d’on van néixer.

En la categoria de fotoperiodisme s’ha imposat la sèrie L’esprint final de Mas, d’Eddy Kelele, publicada a El Periódico. El veredicte destaca la seva “profunditat i qualitat”, i també l’enfocament, “innovador a casa nostra”, en el tractament de la imatge d’un polític.

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en TV ha estat per al programa Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès pel Canal Català, per “la seva originalitat, encert en la selecció d’imtages històriques, estructura del guió i adequació de la narració”. El jurat també ha destacat la tasca de recerca feta i “l’enfoc objectiu del tema del turisme des de la vessant de la dona”.

Quant al premi a la millor informació digital, el guardó ha estat per a la televisió online Sies.tv, de la que s’ha valorat la seva “coherència” pel que fa a l’ús dinternet i la qualitat dels continguts.

Finalment, el premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio l’ha guanyat el programa Solituds, de Ràdio Sant Joan, de Sant Joan les Fonts. El jurat ha valorat especialment el fet que “una emissora local faci un treball d’alta qualitat que incideix en la vertebració social en l’àmbit de la gent gran”.

Els premis al projecte sobre comunicació i a la iniciativa de comunicació institucional han quedat deserts. Tots els guardons estaven dotats amb 1.000 euros, excepte el projecte sobre comunicació, amb 2.000.

El jurat estava format per Sílvia Espinosa, professora de ràdio de la Universitat de Girona; Narcís Genís, president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Girona; Vicent Partal, director de VilaWeb; el periodista Ramon Rovira, periodista; Lluís Salom, fotògraf, secretari d’organització i publicacions del Sindicat de la Imatge UPIFC; Guillem Terribas, gerent de la Llibreria 22; Oriol Torrellas, tècnic en difusió d’activitats locals de la Diputació de Girona; i Jordi López, tècnic de comunicació de la Diputació de Girona, com a secretari amb veu però sense vot.

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.