La plantilla d’El País ha decidit mostrar el seu malestar perquè les negociacions del nou conveni col·lectiu no avancen. Així, des d’aquest dijous i fins al dia 30, els redactors del diari de Prisa no signaran els seus textos com a protesta.

La direcció vol reduir els sous durant els propers anys i imposar un salari base de 18.000 euros anuals als treballadors nous, cosa que ja ha fet en alguns nous contractes, segons informa el digital PRNoticias.

Els sindicats s’hi oposen i demanen que en el nou conveni s’equiparin els salaris, es contracti de forma fixa 12 persones en situació de plantilla encoberta, i exigeixen el compromís de que no hi hagi més acomiadaments.

A banda, a El País hi ha pendent 15 sortides per ajustar-se al pla d’eficiència operativa de Prisa, el qual és rebutjat pel comitè empresa del diari; argumenta que el grup té beneficis i, per tant rebutja les 2.514 sortides.

Cal recordar que el comitè d’empresa d’El País va rebutjar l’acord de mínims al que van arribar la direcció de Prisa amb UGT i CCO per a les negociacions dels ERO a les diferents unitats empresarials del grup.