Secció d'un detector de partícules del Gran Col·lisionador d'Hadrons (Foto: Simon Norfolk).

El Palau Robert de Barcelona acull des d’aquest divendres l’exposició The New York Times Magazine. Fotografies, la qual es podrà visitar fins al 2 de desembre. La mostra, comissariada per l’editora fotogràfica de la publicació, Kathy Ryan, és una reflexió sobre la naturalesa de la fotografia i el paper de les revistes en un moment crucial de la història i l’evolució de l’edició impresa.

L’exposició, a més de presentar alguns dels millors reportatges publicats per The New York Times Magazine, una de les referències en la fotografia contemporània en mitjans de comunicació, també dóna a conèixer els seus processos creatius amb fulls, fotos, vídeos, correspondència personal de l’editora, comprovants  i les revistes originals.

La mostra està formada per 130 obres de 35 destacats artistes: Chuck Close, Jeff Koons, Annie Leibovitz, Sebastião Salgado, Lynsey Addario, David Armstrong, Lyle Ashton Harris, Roger Ballen, Lillian Bassman, Fred Conrad, Gregory Crewdson, Philip Lorca diCorcia, Rineke Dijkstra, Mitch Epstein, Ángel Franco, Lee Friedlander, Nan Goldin, Edward Keating, Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin, Mary Ellen Mark, Steve McCurry, Ryan McGinley, Jeff Mermelstein, Abelardo Morell, Simon Norfolk, Michael O’Neil, Paolo Pellegrin, Jack Pierson, Alfred Seiland, Nancy Seisel, Andrés Serrano, Malick Sidibé, Larry Towell, Lars Tunbjörk i Hellen van Meene.