Aquest dimarts, a les 13 h, el Sindicat de Periodistes de Caralunya (SPC), el Sindicat de la Imatge-UPIFC, CCOO i UGT han convocat als treballadors dels mitjans per protestar contra la “greu” situació dels sector i els “efectes negatius” que té per al dret a la informació.

Durant la concentració, que tindrà lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona, es llegirà un manifest, que es lliurarà al president de la Generalitat, Artur Mas, on es demana que es desenvolupin polítiques públiques que assegurin el futur dels mitjans.

El text assenyala que els mitjans públics, especialment RTVE i les cadenes autonòmiques, estan sent objecte d’un “brutal assetjament” per part dels operadors privats amb la “plena complicitat” dels poders polítics, als qui acusa de voler evitar que els professionals de la informació expliquin les retallades.

A més, el manifest assegura que la crisi als mitjans privats ha provocat reduccions en els equips d’investigació dels diaris i ha eliminat informadors gràfics, “derivant tot plegat en una perillosa retallada en el dret a la informació de la ciutadania i, per tant, en la qualitat de la democràcia”.

Els sindicats remarquen que s’han perdut 2.000 llocs de treball des de l’inici de la crisi, però destaquen la situació dels col·laboradors a la peça, que quan perden la feina no tenen ni indemnitzacions ni dret a l’atur.

“Es fan retallades a la sanitat, a l’educació, als serveis públics i també als mitjans de comunicació. Ara que encara podem, intentem explicar-ho perquè demà serà massa tard”, rebla el manifest.