Intersindical Valenciana, UGT, CCOO i CGT han presentat sengles demandes col·lectives contra l’expedient de regulació a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que suposarà l’acomiadament de 1.198 treballadors dels 1.695 que té l’ens.

Les demandes s’han presentat per separat (els dos primers davant el Tribunal Superior i els altres dos a l’Audiència Nacional) perquè els respectius serveis jurídics han considerat que és més efectiu.

La secció d’Intersindical a RTVV entén que s’ha produït un abús de dret en la resolució de l’ERO i que aquest està “farcit d’irregularitats”, algunes d’elles “tan greus” que considera que podrien acabar invalidant-lo, ja que afecten drets fonamentals.

La demanda es centra en sèrie qüestions que l’organització considera rellevants, com ara els criteris d’afectació de l’expedient; la no justificació econòmica de tres de cada quatre acomiadaments; la no comunicació de la llista d’afectats; la vulneració del conveni pel que fa a la indemnització de 45 dies per any treballat; la manca de voluntat negociadora, i la dissonància entre l’ERO i la nova llei de RTVV.

L’organització explica que, de complir-se el calendari marcat per la nova llei de jurisdicció social, la tramitació de la demanda col·lectiva “serà molt ràpida”, així com el judici, si és que la demanda és acceptada.