La retallada de 204 milions que el consell d’administració de RTVE ha d’aplicar al pressupost del 2012 segueix passant factura. CCOO, UGT i USO han denunciat que la direcció de TVE ha decidit acomiadar diversos treballadors amb contractes per obra i servei a programes com Oficios de la cultura, El club del Pizzicato, La aventura del saber, Documentos TV i Mi reino por un caballo, la qual cosa podria suposar la seva supressió.

Els sindicats consideren que la mesura està feta amb “mala fe” i que incompleix la promesa que va fer la direcció al comitè intercentres: que només es congelarien les contractacions dels programes La mañana de La 1 i +Gente durant juliol i agost.

Aquests acomiadaments, juntament amb la decisió de suspendre o reduir els informatius territorial de RNE, són motius suficients com per convocar una vaga, segons els representants dels treballadors.

Els sindicats denuncien que les decisions s’han pres sense el coneixement del consell d’administració, ino entenen la urgència de la mesura a pocs dies perquè prengui possessió del càrrec el nou president de l’ens.