Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han celebrat que, després de 30 anys, per fi s’hagi fet públic el sou dels directius, però lamenten que no se’ls hagi facilitat la informació abans.

A més, veuen en la mesura “mala intenció” de cara a pressionar en les negociacions del conveni que hi ha obertes. El comitè de l’emissora afegeix que la publicació “ara” d’aquestes xifres té “interessos que no són defensar sinó atacar els treballadors de la CCMA”.

Els sindicats critiquen que els salaris dels treballadors fets públics s’han donat de manera “tendenciosa”, ja que es tracta de sous bruts de mitjana anual que inclouen complements de nòmina variable (nocturnitat, festius, etc.) així com l’antiguitat, conceptes que no tothom cobra, i qui ho fa no és en la mateixa quantitat. Tot plegat, asseguren, fa incrementar la xifra final.

Denuncien l’arbitrarietat dels sous directius

A més, des del comitè d’empresa de TV3 es recorda que els sous dels treballadors s’ajusten als convenis negociats i acordats, primer per la direcció de la CCMA i després pels departaments de la Presidència, d’Economia i de Treball dels diferents governs de la Generalitat. En canvi, remarquen, els sous dels càrrecs directius i amb responsabilitat no compleixen aquest requisit.

En aquest sentit, asseguren que, malgrat finalment s’hagin fet públics, “no deixen de ser arbitraris”, ja que no s’ajusten a cap normativa, tot i que han estat aprovats pels successius consells de govern de la CCMA.

Els sindicats també critiquen que encara no se sap quina rebaixa de salari pensen assumir aquest 2013 els càrrecs directius, “si és que tenen intenció de retallar-se el salari”.