“Sorprèn que puguin quedar-se amb aquest projecte els que, en quatre anys de gestió, han deixat una llista de creditors sense cobrar i uns treballadors que, a més d’anar a l’atur, han estat enganyats per l’empresa amb una promesa d’indemnitzacions que no han satisfet”, ha assenyalat Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) sobre el fet que Público hagi acabat anant a parar a mans dels anteriors propietaris. En aquest sentit, lamenta que no s’hagi pogut adjudicar la capçalera a la cooperativa d’extreballadors.

“Causa estupor que els qui van dir que no tenien diners per pagar les indemnitzacions hagin aconseguit ara, mitjançant socis i canvis d’empresa, recursos econòmics suficients per tornar a ser els propietaris”, etziben els sindicats. En aquest sentit, consideren que “el precedent de la seva fracassada gestió permet dubtar que els adjudicataris tinguin capacitat per pilotar correctament el projecte de Público.es”.

Vergonya

A més, la FeSP troba “una autèntica vergonya” que la Llei  concursal permeti concórrer a la subhasta “als mateixos empresaris, encara que a través de socis, que han deixat enrere una reguera de deutes, acomiadaments i promeses incomplertes”. Per a la Federació, l’únic aspecte positiu de la decisió judicial és que la nova empresa subrogarà 21 contractes dels treballadors que actualment mantenen l’edició digital del diari.

Finalment, la junta executiva de la Federació reitera la seva solidaritat amb els extreballadors que, tot i no haver cobrat les indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA), intenten “amb criteri i professionalitat” impulsar una iniciativa empresarial pròpia, ja sigui amb l’intent fallit d’adjudicar-se la capçalera o amb la creació d’un nou mitjà, MásPúblico.