CCOO, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), UGT i el Sindicat de la Imatge (UPIFC) han adreçat una carta al president de la Generalitat on li demanen un “compromís ben seriós per salvar la democràcia tot salvant els mitjans de comunicació”.

A més, tornen a demanar una entrevista personal (ja sol·licitada fa dos anys i “posposada sine die”) per poder fer arribar directament a Artur Mas les seves reclamacions.

Els quatre sindicats admeten que el Govern comparteix la “preocupació” pels problemes que travessen els mèdia catalans i recorden que ja participa en algunes accions com, ara la Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació, però asseguren que “cal fer més”.

Triple acció

Així, consideren que el “compromís” de l’Executiu s’hauria d’orientar en una triple acció. “Assumir i impulsar” les mesures contra la crisi que la Mesa presentarà en breu; manifestar la voluntat de no retallar més les plantilles dels mitjans públics, i comprometre’s a mantenir el servei públic de comunicació “estimulant una tasca conjunta entre administració i treballadors per sortir units de la crisi”.

La missiva, enviada el passat divendres coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, remarca la “necessitat urgent” d’afrontar la crisi que pateixen “tots” els mitjans catalans, la qual causa un “dany irreparable” en el dret a la informació.

“És un moment greu per a la democràcia que estem construint dia a dia i, especialment ara, que al nostre país s’ha obert un debat essencial sobre el seu futur”, afegeixen els representants dels treballadors.