Aquest dimecres arrenca la novena edició del Zoom Festival Europeu de Cinema per a Televisió, que diumenge projectarà a Igualada les darreres produccions del gènere. Enguany la novetat és que, dins la secció oficial, que premia el millor telefilm europeu, s’ha creat una nova categoria, la del premi Zoom a la millor minisèrie espanyola. A més, també es distingirà la millor sèrie estatal produïda en la temporada 2010-2011.

Aquestes novetats s’han dut a terme atenent les demandes de les productores i les televisions, i tenint en compte el creixement de les produccions de sèries i minisèries.

En el transcurs del certamen, es preestrenarà la nova sèrie de TV3, Kubala, Moreno i Manchón, i en la secció Converses amb… hi participarà Albert Espinosa, creador de Polseres vermelles. Quant a la secció Cult TV, estarà dedicada a la sèrie Monty Pytton’s Flying Circus.

Els Premis Trajectòria del Zoom Festival seran per a Montserrat Carulla, Lluís Soler i Filmax Entertainment, mentre que el Premi Auguri Sita Murt serà per a Ariadna Cabrol. Per la seva part, Crematorio rebrà el guardó a la millor sèrie espanyola emesa durant la passada temporada, mentre que Los payasos de la TV rebran el premi Tu ets la Tele.

Candidatures

En la secció oficial hi competiran deu telefilms: El ángel de BudapestRaphaelLos 33 de AtacamaCodi 60Eduardo Barreiros, el Henry Ford español (Estat espanyol); Lucks GlückFremde HeimatPixelschatten (Alemanya); Bon voyage (Holanda), i Le piège afghan (França).

Les quatre candidates al premi a la millor minisèrie espanyola, són: Tarancón, el quinto mandamientoMar LibreOperación jaque,El asesinato de Carrero Blanco.