Cuatro té previst estrenar en prime time un nou programa de telerealitat, Sex Academy, on diferents parelles intenten superar els seus problemes sexuals i millorar la seva relació. Però l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) ja ha demanat a la cadena de Mediaset que no l’emeti.

“Tot i programar-se fora de l’horari protegit, es tracta d’una franja horària i un dia de la setmana en el qual els nens i joves tenen fàcil accés a la televisió”, ha argumentat. TAC entén que la petició “encara té més pes” tractant-se d’una cadena enfocada al públic jove.

Apel·la a la responsabilitat de les marques

L’Associació de Consumidors recorda que, Divinity ha hagut de retardar l’horari d’emissió de Todos los secretos del sexo, perquè no va acabar d’agradar a alguns anunciants. De fet, TAC assegura haver rebut un “gran nombre de queixes” per aquest programa i la forma “explícita i frívola” de tractar el sexe, “en alguns casos gairebé pornogràfica”.

En aquest sentit, l’associació de telespectadors catalans apel·la a la “responsabilitat social” de les marques a l’hora de “finançar segons quins continguts”, i celebra que alguns anunciants se’n desmarquin.