Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio van convocar assemblees de treballadors de forma urgent només conèixer l’ERO i la rebaixa salarial presentats aquest dimecres pel consell de govern de la CCMA. Amb els ànims força caldejats, van demanar la dimissió del president de l’ens, Brauli Duart, a qui es va acusar de comunicar el trencament de les negociacions del conveni col·lectiu a través de la premsa. A més, a TV3 un grup de treballadors es van plantar davant el despatx del director, Eugeni Sallent, també demanant-ne la dimissió.

Per als comitès d’empresa, l’ERO presentat evidencia que el consell de govern de la CCMA ha estat “fingint” una negociació del conveni “quan realment sempre ha tingut l’objectiu de desmantellar” la radiotelevisió pública i aprimar la plantilla.

Única opció

“S’ha demostrat que l’última opció de Duart, l’ERO, sempre ha estat la primera i l’única, i una mostra d’això és com la direcció ha rebutjat vies d’estalvi, que podia aplicar de manera immediata, com ara l’ eliminació de les retribucions excloses de conveni o la rebaixa dels sous dels directius”, han assenyalat els comitès en un comunicat conjunt, en referència a les moltes vegades que Duart havia dit que l’ERO era “l’última opció”.

Els representants dels treballadors subratllen que l’expedient suposarà, o bé un “afebliment” del servei públic per la manca de treballadors, o bé la “privatització” d’una propietat pública en benefici d’interessos privats. “Les dues vies constitueixen una estafa al ciutadà, i realment no suposen cap estalvi”, denuncien.

Durant les assemblees de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio es van plantejar noves mobilitzacions i accions jurídiques que es concretaran en els propers dies.

El consell professional de TV3 diu que l’ERO trenca el model

El consell professional de TV3 també s’ha mostrat contrari a l’expedient de regulació anunciat per la CCMA, i diu que suposa el “trencament” del model de televisió pública i que “atempta” contra el dret a la informació. “En unes condicions de debilitament no es podrà garantir a l’espectador una informació veraç, contrastada i amb un enfocament propi, com és la nostra obligació”, assegura.

A més, el consell professional reclama “diàleg” per buscar solucions alternatives als acomiadaments i perquè les mesures no afectin la qualitat i el servei que es donen.