Aquest dimecres a la tarda, la direcció d’Hermes Comunicacions va informar als seus treballadors que no té diners per fer front a la paga extra de Nadal i que no sap quan podrà fer-la efectiva. En la mateixa situació es troba la nòmina de desembre, que es cobraria desprès de l’extraordinària, segons han confirmat fonts del comitè d’empresa a Comunicació 21.

Cal aclarir, però, que els treballadors de la Corporació Catalana de Comunicació (l’antic Avui) sí han cobrat l’extra (tenen un conveni diferent), tot i que estan en la mateixa situació d’incertesa que els d’Hermes respecte al sou de desembre.

Maniobra de pressió

Els dos comitès d’empresa sospiten que la sobtada manca de liquiditat podria ser una maniobra de la direcció per pressionar els treballadors perquè acceptin l’ERO que actualment s’està negociant. La direcció de l’empresa, però, ho nega.

Amb tot, dimecres al matí ambdues parts van estar reunides a Treball en el procés de mediació, però la direcció no va comentar res als sindicats sobre el gerro d’aigua freda que els comunicarien a la tarda.

Botifarra de pagès

A banda, algunes veus s’han queixat de les maneres de Pere Carreras, qui des de l’octubre és el nou director general: en una reunió amb el comitè d’empresa de l’Avui, Carreras es va aixecar entre crits i els va dedicar una botifarra.