Els treballadors del servei d’explotació de platós i exteriors d’IB3, subcontractats a través de la UTE Videoreport-Acicala, han iniciat una sèrie d’aturades parcials per protestar contra la precarització laboral. La primera s’ha produït aquest dimarts, de 17.45 a 20.15 h, alterant la programació habitual, i se n’han convocat més per dijous 25 de maig, dimarts 30, i divendres 2 de juny.

La plantilla d’estudis d’IB3 recorda que en els darrers 12 anys han passat per cinc empreses concessionàries diferents, i cada cop han empitjorat les condicions, de manera que la situació “no és pas conjuntural, sinó estructural i endèmica”.

El darrer contracte, denuncien els sindicats, és “abusiu i temerari”, i el “més precari de la història d’IB3”. La responsabilitat, apunten, és de la direcció de la cadena i del Govern de les Illes Balears. Segons els representants de la plantilla, l’últim concurs no estava suficientment dotat per assumir un increment de treballadors sense precaritzar-ne les condicions.

A més, els sindicats neguen que Videoreport-Acicala hagi fet millores salarials, tal com i com va dir en seu parlamentària el director d’IB3, Andreu Manresa. Segons asseguren, el pressupost “no deixa marge per a la negociació col·lectiva”.

Els representants de la plantilla expliquen que la direcció d’IB3 “s’excusa en la manca de pressupost”, però recorden que l’any passat es va deixar sense executar 650.000 euros del pressupost de l’ens públic.

Per als treballadors, la solució passaria per internalitzar la plantilla, cosa que fins al febrer de 2019 no seria possible sense trencar el contracte amb l’actual concessionària del servei.