El comitè d’empresa d’SBT, que fins a finals de mes encara és concessionària dels serveis informatius d’IB3, ha convocat una vaga del 24 al 28 de febrer. Amb aquesta acció es vol garantir els drets dels treballadors en el procés de subrogació de la plantilla a les empreses CBM i Videoreport, les noves adjudicatàries a partir de l’1 de març.

Els representants de la plantilla, formada per més de 250 treballadors, denuncien que SBT s’ha negat a informar-los dels detalls del procés “violant així l’Estatut dels treballadors”. “L’única resposta rebuda a les nostres peticions és que ja ho sabrem quan es notifiquin les subrogacions a cada treballador”, assenyalen.

El comitè d’empresa d’SBT considera que s’ha de subrogar tota la plantilla, però que “l’obscurantisme” de la companyia els fa témer “que hi quedin treballadors pel camí”, i denuncia que els han deixat “sense possibilitat ni de negociació, ni de maniobra ni d’informació.

Els representants dels treballadors denuncien que SBT no ha volgut posar per escrit les condicions laborals que guien les relacions laborals des de fa 6 anys, “un document essencial per garantir la continuïtat dels drets en el futur”, assenyalen. “No hi ha cap condició laboral escrita i, a més a més, SBT es nega a transmetre aquesta informació a les empreses que a partir de dia 1 de març s’encarregaran dels treballadors”, lamenten els sindicats en un comunicat.

El comitè d’empresa considera que aquesta situació de “desempara i indefensió” no tindrien lloc si la plantilla d’informatius d’IB3 formés part de l’ens. En aquest sentit, assenyala que la subcontractació, a més de provocar un “sobrecost públic”, també facilita la “violació” dels drets laborals.