El Jutjat Social número 14 de Barcelona ha donat la raó als quatre treballadors d’Antena Local que van denunciar la filial de Mediapro i Informació i Comunicació de Barcelona per “cessió il·legal”. La sentència insta l’empresa que gestiona BTV a internalitzar els quatre afectats (acomiadats al juliol per la cancel·lació del programa El pla B) i a pagar la diferència entre el sou que van rebre com a treballadors d’Antena Local i el que haurien rebut si ho haguessin fet contractats per l’empresa pública.

La resolució correspon al primer judici realitzat per aquest motiu, celebrat el 5 d’octubre, però cal recordar que en total s’havien presentat una seixantena de demandes, la majoria de BCN Audiovisual, del grup Lavinia. 

Malgrat hi ha cinc dies perquè les parts recorrin les sentències, el govern municipal havia assegurat que no ho faria i les acataria, internalitzant els treballadors que guanyessin als jutjats. Per a la resta, s’estudia la fórmula jurídica per dur-ho a terme, un compromís de l’alcaldessa Ada Colau adquirit abans de les eleccions municipals i reiterat posteriorment. El Col·lectiu Ronda, que porta la defensa de la majoria de denunciants, espera que l’Ajuntament compleixi amb la seva paraula.

La sentència feta pública aquest dilluns reconeix la “cessió il·legal” dels treballadors per part d’Antena Local a Informació i Comunicació de Barcelona, i considera provat que els demandants van treballar per a BTV tot i estar contractats per la filial de Mediapro. Així, conclou que la direcció en el disseny de la programació i la planificació del treball es realitzava a través d’ICB, que era l’encarregada de prendre les decisions “transcendents”, de manera que les productores concessionàries no tenien una “autonomia operativa” que pogués justificar el recurs d’una subcontracta.

De les més de 200 persones que treballen a BTV i Barcelona FM, només 16 formen part de la plantilla: l’equip de direcció i els treballadors del departament comercial i l’àrea informàtica. De la resta, la majoria, 185, pertanyen a BCN Audiovisual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram