Les denúncies per la creació d’una redacció paral·lela a TVE són ben conegudes a Canal 9 i Telemadrid. De fet, en aquesta última era director general José Antonio Sánchez abans de ser nomenat a l’octubre president de RTVE. Per això, els comitès d’empresa de RTVV i Telemadrid han mostrat el seu recolzament i solidaritat amb els treballadors de la pública estatal davant la situació que travessa la cadena.

“Ningú millor que nosaltres entén la lluita que manteniu. RTVV va viure fa anys el mateix procés que vosaltres esteu denunciant i, en aquests moments, continuem treballant perquè aquesta empresa torni a ressorgir el més ràpidament possible”, assenyalen els sindicats valencians.

“El mètode que s’aplica, i que com és ben sabut nosaltres hem patit en les nostres carns, no és altre que degenerar el servei públic al que tenen dret els ciutadans, esmicolar la pluralitat i la independència informativa d’un mitjà de tots, comprometre seriosament la seva viabilitat econòmica, destrossar la qualitat de les emissions i perseguir sense treva els professionals que es resisteixen al més bast control ideològic”, etziba el comitè de RTVV.

“Els mateixos botxins”

Per la seva part, els representants de la plantilla de Telemadrid assenyalen que la trajectòria de José Antonio Sánchez “no deixa dubtes del ‘Pla estratègic de futur’ que el PP i el Govern es reserven per a RTVE: “Els treballadors de la radiotelevisió pública madrilenya ho sabem be, hem estat víctimes dels mateixos botxins que ara han posat els seus ulls en la vostra empresa”, afirmen.

“Tots coneixem ja els bastos, grollers i repetits mètodes de crear una redacció paral·lela, i les conseqüències que comporta: l’ús amb finalitats propagandístiques de cara a les pròximes cites electorals, apartar d’aquesta informació els professionals de reconeguda independència professional, i l’argument propiciatori que utilitzaran els mateixos en el futur per parlar impúdicament d’una plantilla sobredimensionada”, adverteixen els sindicats de Telemadrid, que fan una crida a impedir que “arribi a consumar-se l’intent d’agressió” sobre els serveis informatius de RTVE. 

En els respectius comunicats, tant el comitè d’empresa de RTVV com el de Telemadrid animen els treballadors de la pública estatal a seguir lluitant per evitar el “desmantellament” de RTVE i garantir la pluralitat informativa, i a fer públiques les seves protestes i reivindicacions.