El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha lamentat “el to” utilitzat pel director de l’emissora, Ramon Mateu, “en alguns dels moments” de la reunió mantinguda amb els representants dels treballadors per informar sobre el pla d’ajust de la CCMA. A més, en un comunicat, expressa la seva decepció “després de sentir el director renunciar al lideratge de Catalunya Ràdio”.

Sobre les mesures adoptades per la Corporació, el comitè no es pronuncia, ja que segons diu, l’empresa no els ha facilitat la informació que van demanar dilluns durant la reunió. “Entenem que en aquest moment els treballadors de Catalunya Ràdio encara no tenim prou informació per decidir si acceptem o no entrar en negociacions”, asseguren en un comunicat.

Els treballadors qüestionen les garanties de la direcció

El mateix dilluns, els sindicats van informar la plantilla de la trobada amb Mateu, en una reunió interna celebrada a Barcelona i amb connexions a les diferents delegacions. Per error, Catalunya Informació a Tarragona la va emetre en directe durant una mitja hora. Durant la trobada, els representants expliquen que van demanar a l’empresa que posés números tot el que es contempla en les mesures més enllà de la massa salarial per poder valorar tot el pla en el seu conjunt. Aquest dijous, segons el comunicat, encara no ho havien rebut.

També exposen que la garantia de mantenir la plantilla a canvi de la rebaixa salarial del 5% és durant dos anys: el 2013 la direcció de la CCMA vol tenir enllestida una única empresa amb un únic conveni i un sol comitè d’empresa. Un cop constituïda, la garantia desapareixeria.

Amb tot, alguns treballadors intervenen qüestionant les garanties que pugui donar l’actual direcció, ja que donen per fet que després de les eleccions municipals hi haurà canvis. En general, els treballadors es mostren bastant crítics amb la retallada del 5%, ja que entenen que realment aquesta pot arribar al 10% si es té en compte que tenen els salaris congelats.

Durant la reunió informativa, també es critiquen els contractes amb productores externes que s’enduen “una massa de diners molt important”. Amb tot, els representants sindicals expliquen que Ramon Mateu els ha assegurat que enguany “no faran com altres estius” i comptaran amb la gent de casa per la programació estival.

La delegació de Girona, la primera en unificar-se

A banda, també s’informa que aquesta setmana la direcció de l’ens ha de tenir un estudi per veure la viabilitat de traslladar Catalunya Ràdio a TV3. Si l’informe és favorable, es tiraria endavant, i si no, es mantindrien les diferents seus sota el paraigües d’una única empresa. Amb tot, les delegacions d’ambdós mitjans sí s’unificaran. La primera que es veurà afectada serà la de Girona. Segons es va comentar a la reunió de treballadors, la idea és vendre els immobles de propietat per anar de lloguer.