El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha convocat dues jornades de vaga en protesta contra la proposta de retallades salarials presentada fa una setmana per la direcció. La primera aturada és aquest dimarts, i la segona serà per la diada de Sant Jordi.

La plantilla de l’emissora pública ha respost aquest dilluns a la proposta de retallada parafrasejant Salvador Espriu: “No se m’acudeix cap imbecil·litat eficaç per replicar-te”. Era la frase que portaven impresa en cartells un nombrós grup de treballadors que han irromput de manera silenciosa en la sala on s’havien de reunir el comitè d’empresa i la direcció de recursos humans i de gestió financera de la CCMA.

La CCMA vol aplicar una “retallada piramidal inversa” per a la plantilla, on les categories més baixes tindrien una retallada més alta, del 36%, mentre que en les superiors la rebaixa seria del 10%.

El comitè considera “indecent” que la primera proposta de l’empresa sigui “castigar” les categories més baixes i “no afectar” els càrrecs directius, dels quals demanen conèixer el que cobren.