Després de l’anunci de retallades a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els treballadors van decidir dijous passat en assemblea convocar dos dies de vaga: de les 00.30 h del 8 d’abril fins a la mateixa hora del dia 10. A més, aquest dijous, com a mesura de protesta, els teletips de l’ACN no inclouran talls de veu, ni vídeo ni fotografies.

La plantilla exigeix a la direcció que obri “immediatament” una taula de negociació amb el comitè d’empresa per estudiar “mesures alternatives” que evitin l’acomiadament de treballadors.

El comitè recorda que la plantilla ja porta dos anys de retallades continues, com la major part dels treballadors públics. En aquest  sentit, remarca que, a l’agència, el pes dels salaris bruts ha passat de prop del 88% del conjunt del pressupost a 31 de desembre del 2011, al 58% el 31 de desembre del 2012.

A més, el comitè d’empresa es reserva la possibilitat de convocar noves mobilitzacions en cas que la direcció “mantingui la seva postura de no permetre la participació del comitè d’empresa en una taula de negociació real per evitar una nova reducció de la plantilla”.