Els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han reclamat als grups parlamentaris que el procés per aprovar reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals represa aquest gener “no acabi interromput” com en anteriors ocasions, i es “doni resposta” a la governança i el finançament de l’ens públic.

Els representants de les plantilles insten els grups a assumir quatre compromisos:

  • Accelerar al màxim el procés de tramitació i aprovació de la nova llei de la CCMA pel que fa a la seva governança.
  • Que un cop aprovada, s’iniciï el procés de selecció de candidats que ha de dur a la renovació del consell de govern de la CCMA (amb el mandat caducat des del març el 2018), i que s’hauria de constituir el més aviat possible.
  • Prioritzar l’aprovació del nou contracte programa que han de signar el Govern i la CCMA , el qual ha de garantir l’estabilitat i la viabilitat dels mitjans de la Corporació.
  • L’aprovació per part del Parlament del nou mandat marc per substituir l’anterior, també caducat.

“La interinitat del consell de la Corporació perjudica el futur de l’empresa i provoca inseguretat i preocupació entre els treballadors, que veiem com la CCMA continua enmig de la batalla política entre partits i continua patint amenaces d’intervenció, via article 155, i fins i tot de tancament”, assenyalen en un comunicat conjunt comitès i consells professionals.

En aquesta línia, els representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio assenyalen que per preservar els mitjans de la Corporació cal “un ampli acord parlamentari que asseguri l’estabilitat pressupostària, la independència i el pluralisme”.