El conveni col·lectiu acordat el passat juliol per la direcció de RTVE i els sindicats CCOO, UGT i USO, ha rebut el vistiplau dels treballadors. En una consulta celebrada aquest dimarts, el text va rebre 2,364 vots a favor (54,63%), i 1.786 en contra (41,28%), 159 vots en blanc i 18 nuls; amb una participació del 66,6% (4.327 dels 6.494 treballadors amb dret a vot).

El document preveu un augment salarial base del 2%, i d’un altre 1% en concepte de nous complements. A canvi, la plantilla accepta una major flexibilitat horària. El text també contempla la consolidació d’una mesa de producció pròpia perquè es vigilin les partides dedicades a la producció externa.

A més, es redueixen les hores extraordinàries de cada treballador a un mínim de cinc hores i un màxim de deu, i les guàrdies s’han limitat a una setmana al mes. El conveni també contempla la voluntat de la direcció de mantenir “en termes generals i absoluts” l’estructura territorial de la corporació i la plantilla.

Del document han quedat fora punts com la classificació laboral o un pla d’igualtat, motiu pel qual els sindicats APLI i Alternativa s’han oposat al conveni.