El Consell d’Informatius de TVE ha tornat a denunciar la situació de la televisió pública, la qual assegura és “insostenible”. Per això, després de reunir-se amb la plantilla, ha tornat a demanar als representants polítics escollits en les darreres eleccions generals que “afrontin urgentment la regeneració ètica i professional” dels informatius de TVE com una “prioritat”.

A més, l’òrgan professional ha tornat a exigir que es destitueixi l’actual president de la Corporació RTVE, José Antonio Sánchez, i que s’esculli un nou responsable per consens que tingui un perfil professional i independent.

Els professionals de la cadena pública afirmen que els actuals responsables dels serveis informatius estan “deslegitimats” per seguir-ne al capdavant a causa de la “profunda degradació ètica i deontològica” a la qual han sotmès els Telediarios.

Nou model amb ampli consens

El Consell d’Informatius de TVE considera que, després de les eleccions del 20 de desembre, s’obre una nova etapa en què és “urgent” reprendre un model d’informació i periodisme “independent, plural i dedicat exclusivament a prestar el seu servei a la comunitat”.

A més, el CdI assenyala que, recuperant “l’esperit” de la Llei de TVE de 2006, és “imprescindible” que el nou model sigui acordat per una gran majoria de les forces polítiques, per garantir-ne la continuïtat independentment dels canvis polítics. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram