Aquest dijous, el vicepresident i portaveu del Govern, José Císcar, s’ha reunit amb el comitè d’empresa de RTVV, que ha presentat un pla de viabilitat per evitar-ne el tancament. Segons els representants dels treballadors, li han ofert un marc d’estabilitat pressupostària de dos anys durant els quals els costos laborals no incrementin, i cenyir-se al que marca contracte programa vigent fins al 2015.

El comitè també ha presentat garanties jurídiques per acordar una nova reestructuració de plantilla. Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que obliga a readmentre els treballadors acomiadats, per no sobrepassar els costos laborals, el pla preveu una reducció de plantilla mitjançant prejubilacions i baixes incentivades, tal com ja s’havia proposat a l’agost del 2012, quan es va negociar l’ERO.

Segons els representants dels treballadors, Císcar ha pres nota dels plantejaments, i s’ha compromès a traslladar la proposta al Consell i donar una resposta en breu. L’Executiu, però, ha advertit posteriorment en un comunicat que el seu posicionament “no ha variat”.

Ernesto Moreno ja és oficialment el nou director

Hores abans de la reunió, les Corts Valencianes han aprovat el nomenament d’Ernesto Moreno com a nou director general de RTVV, així com el dels cinc nous membres del consell d’administració: el mateix Moreno, Lluís Bertomeu, Vicente Burgos, José Sarralde i Bartolomé Orozco, que ja exercien el càrrec de manera provisional gràcies a un decret llei aprovat d’urgència.

El nomenament s’ha produït en segona votació gràcies a la majoria del PP. En la primera, el passat dimarts, no va rebre el recolzament de tres cinquenes parts de la cambra necessari. En concret, Moreno ha obtingut 53 vots a favor, i deu de nuls, els dels diputats de Compromís i Esquerra Unida, que a les paperetes han escrit “RTVV no es tanca”. Els diputats del PSPV, com dimarts, s’han negat a votar.

Pel que fa als membres del consell d’administració, han rebut de nou els 53 vots del PP, mentre que l’oposició ha votat una llista conjunta formada per extreballadors de RTVV: Francisco Javier Andrés, Josep Lluís Gómez, Teresa Cebrián, Ramón Enric Cánovas i Amàlia Garrigós.

Moreno té l’encàrrec de comandar el procés de liquidació de la radiotelevisió pública.