El comitè d’empresa de TV3 ha reaccionat de forma contundent al pla d’aprimament que vol tirar endavant el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), al qual han titllat de “xantatge disfressat de petició de negociació”.

Els representants dels treballadors assenyalen que la direcció de la CCMA reconeix que no pot aplicar unilateralment l’anunciada rebaixa del 5% als sous i que, si es realitza, només serà amb un acord. Però la direcció avisa que si no es pacta la retallada “no es podrà tirar endavant el projecte actual de servei públic amb tota la plantilla”, assegura el comitè en un comunicat.

Per als sindicats, aquesta proposta és un “atac sense precedents” i una “provocació que s’afegeix a una congelació salarial imposada, arran de la qual ja es va exigir a la direcció transparència absoluta, que no estan complint i lluny d’això ha pres decisions que preocupen la plantilla”.

Els representants dels treballadors no tenen clar que les retallades salarials que es volen aplicar “garanteixin la producció interna i els llocs de treball, ni que extirpin les males pràctiques de gestió i de planificació, ni acabin amb els sous ocults de la direcció i d’altres protegits”.

I afegeixen: “Tampoc veiem que s’aposti clarament i sense reserves per un servei públic sense imposicions dels interessos privats i polítics”.

De moment, el proper dimarts el comitè d’empresa es reunirà de nou amb la direcció de la Corporació, i la setmana vinent convocarà una assemblea general.

En contra d’un conveni col·lectiu “a la baixa”

Per la seva part, la secció sindical de CCOO a TV3 i la CCMA va emetre un comunicat on també es mostra en contra de la retallada salarial i es posiciona sobre el conveni col·lectiu únic que es vol assolir per a totes les empreses del grup, en el procés per esdevenir una única empresa. “No podem anar a una negociació a la baixa d’un nou conveni d’àmbit corporatiu, sinó defensar el de TVC i estendre’l a la resta de treballadors de la Corporació, com ja s’ha fet amb els de l’ens CCMA”, assegura en un comunicat.