A banda d’oposar-se a l’externalització de la gestió publicitària de TV3, els treballadors consideren que la informació que la cadena dóna al respecte en els Telenotícies són insuficients i estan incompletes. De cara a la votació sobre el procés d’externalització del passat 13 de març al Parlament, que el va recolzar de manera majoritària, la direcció d’informatius s’havia compromès a fer un reportatge explicant el context i recollint les diferents opinions. Però quan la peça estava en procés d’elaboració, la direcció de TV3 la va aturar per un informe dels serveis jurídics que en desaconsellava l’emissió.

Ara, el col·lectiu Jo Estimo TV3 ha fet públic un vídeo on contextualitza la informació i explica el que, segons el seu parer, podria implicar per a la cadena l’externalització de la publicitat. La peça recull les opinions del cap de vendes del departament comercial de TV3 i de la cap d’anàlisi comercial; del professor de Mitjans de Comunicació de la UPF, Joan Corbella, i del vicepresident de l’Associació de Professionals de Publicitat, Philipp Fürst.

El col·lectiu assegura que aquesta informació ha estat “censurada” a la cadena, i que la peça elaborada no s’ha emès perquè la direcció de la CCMA “no va voler explicar l’externalització davant les càmeres”. Amb la difusió del vídeo, els professionals de la cadena volen donar a conèixer el procés i obrir un debat públic abans que s’adjudiqui el concurs.

El Consell Professional de TV3, en funcions des del 5 de febrer, quan va dimitir en bloc per “l’opacitat informativa” sobre el conflicte laboral, va criticar a mitjan març la cobertura de la votació del Parlament assegurant que no n’hi havia prou.

Segons l’organisme, les informacions emeses eren “correctes” i responien als criteris informatius que s’apliquen en una crònica parlamentària, però considerava que “no són suficients” i que, com en altres casos, calia emetre “un vídeo explicant el context i que incorpori les veus de les parts implicades, amb criteris periodístics i sense cap ingerència”.

Abans de la votació del Parlament, Jo Estimo TV3 ja va alertar que si es tirava endavant el procés, la cadena podria reduir els seus ingressos entre 17 i 25 milions d’euros anuals fins al 2016, i que en total podrien arribar als 150 milions si la concessió s’allargués fins al 2019, tal com contempla el concurs.