La plantilla de Televisió de Catalunya rebutja la reforma de la llei de la CCMA aprovada pel Parlament en considerar que “trenca” el consens aconseguit fa quatre anys i “posa en qüestió” el model de servei públic de qualitat i la seva independència. A més, els treballadors denuncien que la retallada pressupostària de l’ens “buidarà” de contingut la cadena pública, cosa que segons ells provocarà una baixada d’audiència que podria convertir TV3 en una televisió “residual”.

Així ho han deixat palès en un manifest aprovat per “pràctica unanimitat” en el transcurs d’una assemblea general celebrada aquest dijous on s’ha informat la plantilla sobre les conseqüències i la seva incidència en la negociació col·lectiva de la nova llei de la CCMA, dels pressupostos del 2012 i de la reforma laboral.

“Majoria molt afí a grups mediàtics privats”

Per als treballadors, la nova llei de la Corporació suposarà un “retorn al model governamental”. Segons ells, això tindrà incidència en el model de la CCMA, el volum dels seus mitjans i en el projecte de futur, ja que, asseguren, “totes les decisions estratègiques les decidirà una majoria molt afí a grups mediàtics privats, que avui reclamen la desaparició de la publicitat de Catalunya Ràdio i demà reclamaran la de TV3”.

El manifest assegura que, després de la davallada publicitària dels darrers anys, la retallada pressupostària actual “debilitarà encara més” la capacitat productiva de TV3 i farà “empetitir” la seva funció de servei públic. A més, recorda que la cadena ha de competir amb el duopoli format per Telecinco i Antena3.

A banda, els treballadors denuncien que el Govern pretén “imposar” que cada any la llei de pressupostos pugui “inhabilitar qualsevol acord” pres en la negociació col·lectiva. En aquest sentit, asseguren que defensaran el conveni col·lectiu vigent signat després d’aprovar una retallada salarial del 5%, a més de lluitar per mantenir la producció pròpia i la plantilla.