Aquests dijous, poc abans que la plantilla de TV3 realitzés una assemblea general per organitzar mobilitzacions de cara a la negociació de l’ERO, i coincidint amb el 30è aniversari de Catalunya Ràdio, la direcció de la CCMA va comunicar que l’anunciat expedient de regulació per a 312 treballadors es presentarà aquest dimarts.

“El pols acaba de començar”, ha advertit el comitè d’empresa: “No els ho posarem fàcil a un Govern en minoria i a un consell de la CCMA que no respon al consens ni a la nova situació política, i que busca afectar el model de radiotelevisió pública en benefici d’interessos privats en l’àmbit de l’audiovisual”, assegura en un comunicat.

Vaga d’hores extres

L’assemblea de treballadors de TV3, dijous va aprovar algunes accions per dur a terme mentre durin les negociacions, però el comitè ja ha demanat que es proposin més mobilitzacions per combinar les protestes i la difusió de “l’abús que suposa l’acomiadament col·lectiu”.

Així, dimecres 26, l’endemà de la presentació de l’ERO, els treballadors han programat una “concentració massiva” en un lloc “significat” de Barcelona. A més, durant el procés de negociació, es realitzaran vagues diàries de deu minuts en diferents horaris “clau” que permetin la participació del 100% de la plantilla.

Igualment, a partir de dimarts també s’ha convocat una vaga d’hores extres: “No se n’ha de fer ni una, ja que les hores extres són voluntàries i contribueixen a posar en qüestió els llocs de treball”, remarquen des del comitè d’empresa.