Dilluns intens de mobilitzacions per part dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio. Per començar, una representació dels treballadors ha lliurat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, les 77.041 signatures recollides les darreres setmanes en defensa de la ràdio i la televisió pública. Les firmes anaven acompanyades de gairebé un miler de dibuixos fets per nens i nenes en suport a TV3 i Catalunya Ràdio recollits en diverses festivitats a diferents indrets de Catalunya.

Mentre es lliuraven les signatures, fora de la cambra s’han concentrat nombrosos treballadors contra l’ERO presentat per la CCMA, contra la privatització de l’àrea comercial de TV3, i en defensa del model d’èxit de la ràdio i la televisió, així com del servei públic de comunicació.

Posteriorment, els treballadors s’han desplaçat a la plaça Sant Jaume, on han protagonitzat una acció on es feien els morts per simbolitzar la defunció dels serveis públics. Els acompanyaven dues grans pancartes: “Prou privatitzacions, no a l’ERO” i “Prou sacrificis de serveis públics”.

Carta al president Mas

A banda, els comitès d’empresa han fet pública una carta dirigida a Artur Mas, on insten el president a intervenir en el conflicte obert a la CCMA arran de la “ruptura unilateral” de les negociacions dels convenis de TV3 i Catalunya Ràdio i de la presentació de l’ERO per a 312 treballadors.

Els representants de la plantilla asseguren que la direcció de la Corporació argumenta la mesura amb la “falsedat” que no havien progressat les negociacions sobre els aspectes salarials, ja que, expliquen, aquest tema havia quedat aparcat per la llunyania de les respectives posicions i s’havien passat a treballar altres punts amb més possibilitats d’aproximació.

Els comitès també recorden que l’ERO i la rebaixa salarial del 7,5% van ser aprovats només amb la meitat dels membres del consell de govern: hi van votar a favor els tres representants a proposta de CiU, mentre els dos del PSC i el del PP ho van fer en contra (la proposta va tirar endavant gràcies al vot de qualitat del seu president, Brauli Duart).

Acte de “mala fe negociadora”

Així doncs, els treballadors es neguen a acceptar una “imposició” que afirmen és un “acte de mala fe negociadora”, i apel·len el president perquè es retirin l’ERO i la reducció salarial; es reprenguin les negociacions del conveni per abordar propostes d’estalvi econòmic; es suspengui la privatització del servei comercial de TV3; s’iniciï la recerca de vies alternatives per incrementar ingressos, i s’impulsi la producció interna.

Els comitès adverteixen que la imposició de mesures no pactades pot dur a “escenaris de conflictivitat” que poden afectar la situació econòmica i l’audiència de manera “més que greu”. A més, recorden que tot plegat arriba en un context polític “molt especial” on els mitjans de la CCMA “tenen un paper clau per garantir una informació lliure i contrastada que permeti la ciutadania fer-se una opinió clara de la situació social i nacional”.